Ria's Eetcafé
Uelserweg125
7663 TD
Mander
0541 351022


De autoroute is ong. 90 km en start bij Ria's Eetcafé; onderweg zijn er vele bezienswaardigheden en mogelijkheden tot korte wandelingen. Een ieder moet zijn eigen keuze maken!

Matig Uw snelheid om Autorijdend te genieten want:

"A-j de oagen in 'n tuk hebt zee-j nich völl! ""Zegt weinig en iej zölt völ in de gaatn hemn"

We starten bij Ria's Eetcafé en we komen net voor de grens langs de graancirkels (links, korte wandeling om de cirkels mogelijk). We gaan naar Hesingen in Duitsland dan via het Duitse heuvellandschap naar de Houtzaagmolen. Nu ri Halle en na de grenspassage komen we in een voor velen onbekend stukje Nederland, nl. Lattrop, Brecklenkamp en de Bergvennen (korte wandeling mogelijk). We gaan langs de Bakspieker met 'boom door dak' en Huize Brecklenkamp.
"Wat leu bint zoa geslepn dat ze zich zölf in de vinger sniedt"ia vele binnenwegen gaan we via Tilligte naar Ootmarsum, en komen langs een bijzondere tuin De Alpentuin. In het stadje Ootmarsum is een bezoek mogelijk aan het Onderwijsmuseum of Museum Lös Hoes, ook zijn er diverse kunstgalerieën. Via Oud-Ootmarsum en Nutter rijden we naar Vasse; hierbij komen we langs een oude watermolen, de Maste. We gaan even verder een uitstapje maken naar de watermolens van Bels en Frans (hier korte wandeling mogelijk). Dan gaan we terug naar de mooie terrassen van Ria's Eetcafé en bedenk:

Ik word liever deur de kastelein bediend
As deur de pastoor


Voor de begeleide autoroutes met life-muziek zie www.OETINTWENTE.nl!De uitgebreide autoroute ligt vanaf 12 april 2008 bij Ria's Eetcafé voor U klaar!

riaseetcafe@hotmail.com
www.riaseetcafe.nl